Wat doen we?

April trainingen richt zich op professionele en persoonlijke ontwikkeling waarbij zingeving een belangrijke plek inneemt. We richten ons op professionals, gedreven en met veel potentie, maar die ook zoekend zijn naar wat echt is, wat hen drijft, wat er meer is in het leven, hoe je van betekenis kan zijn. Met name daarvoor hebben we de training ‘RichtingWijzer’ ontwikkeld.

Daarnaast bieden we in-company trainingen aan professionals om kwaliteit van het werk en van de samenwerking in teams te versterken. Hoe kom je als team beter tot je recht en worden ieders krachten optimaal benut? Hoe motiveer en versterk je de eigen kracht van cliënten? We doen dit voor non-profit organisaties, adviesbedrijven, overheid en kerken. Wij laten ons inspireren door de psychologie, ervaringskennis en het christendom.

Hoezo April?

April is de maand dat alles in de natuur opkomt, in knop staat, vol potentie zit, op het punt om open te barsten, de eerste groene blaadjes. Het woord ‘april’ komt van het Latijnse ‘aperire’, dat ‘opengaan’ betekent. Het is de maand van weer naar buiten gaan, de eerste zonnestralen op je gezicht, nieuwe energie om dingen aan te gaan, en binnenshuis de boel eens te laten doorwaaien. April is ook de maand van pasen, van opstanding en nieuw leven. Deze kenmerken gelden ook voor de trainingen die we bieden aan (jonge) mensen die meer tot hun recht willen komen, zich (opnieuw) ontwikkelen, of openstellen voor nieuwe richtingen.

Het gezicht van Apriltrainingen

Matthijs Ouwehand

Trainer en Mede-eigenaar bij April trainingen

Femke Kemink

Trainer en Mede-eigenaar bij April trainingen