De DISC test is een van de eenvoudigste maar krachtigste persoonlijkheidstesten die er zijn. Strikt genomen is brengt het niet je persoonlijkheid in kaart maar de gedrags- en communicatiestijl die je laat zien.

DISC is een wetenschappelijk onderbouwde test die al ca. 100 jaar bestaat en door miljoenen mensen is uitgevoerd.

Er zijn 4 types gedrags- en communicatiestijlen. Deze stijlen beginnen met de letters DISC en hebben een eigen kleur: Dominant (rood), Invloed (geel), Stabiel (groen) en Consciëntieus (blauw) Het uitgangspunt is dat iedereen alle vier de kleuren in zijn of haar gedragsstijl heeft zitten. Maar ieder heeft wel duidelijke voorkeuren voor kleuren die de boven- of ondertoon voeren. En dat is wat de omgeving in de gedragsstijl terugziet.

Voordelen van de DISC test:

  1. Je leert jezelf kennen. Waar ben je goed in en in wat voor omgeving functioneer je het beste? Wat motiveert je en geeft je werkplezier? Hoe handel je onder druk en in stressvolle situaties?
  2. Je krijgt inzicht in de samenstelling van het team, en hoe je als teamleden beter met elkaar kunt samenwerken.

DISC Analyse

De DISC test bestaat uit een aantal vragen die deelnemers vooraf thuis online invullen. Er kan worden gekozen voor de sterk vereenvoudigde test: DISC QuickScan. Deze geeft een eerste indruk over hoe jij in elkaar steekt vanuit de DISC methode. Om een flink aantal slagen dieper te gaan raden wij aan om de officiële DISC Analyse aan te schaffen. Dit levert voor iedere deelnemer een persoonlijk rapport op van 16 pagina’s met daarin je persoonlijke profiel, communicatiestijlen, stressstijl, valkuilen en uitdagingen.